Dobry posiłek

Dobry posiłek

Realizacja pilotażu w zakresie edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach “Dobry posiłek w szpitalach”.

Jadłospis 22.04.2024 – 30.04.2024

Jadłospis 11.04.2024 -19.04.2024

Jadłospis 1.04.2024 -10.04.2024

23-04-2024 Obiad dieta pełna ogólna                                        Kolacja dieta łatwo strawna
22-04-2024 Śniadanie dieta pełna ogólna                                 Obiad dieta cukrzycowa
19-04-2024 Śniadanie dieta cukrzycowa                                    Obiad dieta łatwo strawna
18-04-2024 Śniadanie dieta niskotłuszczowa                           Kolacja dieta pełna ogólna
17-04-2024 Obiad dieta cukrzycowa                                             Kolacja dieta łatwo strawna
16-04-2024 Śniadanie dieta łatwo strawna                                Obiad dieta pełna ogólna
15-04-2024 Śniadanie dieta pełna ogólna                                    Obiad dieta łatwo strawna
12-04-2024 Obiad dieta łatwo strawna                                        Kolacja dieta pełna ogólna
11-04-2024 Śniadanie dieta łatwo strawna                                 Obiad dieta cukrzycowa
10-04-2024 Śniadanie dieta łatwo strawna                                 Obiad dieta pełna ogólna
09-04-2024 Obiad dieta pełna ogólna                                            Kolacja dieta łatwo strawna
08-04-2024 Śniadanie dieta łatwo strawna                                 Obiad dieta niskotłuszczowa
05-04-2024 Śniadanie dieta niskotłuszczowa                             Obiad dieta cukrzycowa
04-04-2024 Obiad dieta pełna ogólna                                            Kolacja dieta łatwo strawna
03-04-2024 Śniadanie dieta pełna ogólna                                    Obiad dieta łatwo strawna
02-04-2024 Śniadanie dieta pełna ogólna                                    Obiad dieta cukrzycowa

W żywności oferowanej do spożycia pacjentom naszego szpitala, gotowej (zakupionej), wytworzonej w naszym zakładzie mogą znaleźć się substancje lub produkty powodujące
alergie lub wywołujące reakcje nietolerancji (zaznaczone kursywą przy posiłkach):

1. zboża zawierające gluten. tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe a także produkty pochodne
2. jaja i produkty pochodne
3. ryby i produkty pochodne
4. orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
5. soja i produkty pochodne
6. mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
7. orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy Queensland a także produkty pochodne
8. seler i produkty pochodne
9. gorczyca i produkty pochodne
10. sezamu i produkty pochodne
11. łubin i produkty pochodne
12. mięczaki i produkty pochodne