Dobry posiłek

Dobry posiłek

Realizacja pilotażu w zakresie edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach “Dobry posiłek w szpitalach”.

Jadłospis 02.05.2024 – 10.05.2024

16-05-2024
15-05-2024 Obiad dieta pełna ogólna                                      Kolacja dieta cukrzycowa
14-05-2024 Śniadanie dieta pełna ogólna                              Obiad dieta łatwo strawna
13-05-2024 Obiad dieta pełna ogólna                                      Kolacja dieta cukrzycowa
10-05-2024 Śniadanie dieta pełna ogólna                               Obiad dieta niskotłuszczowa
09-05-2024 Śniadanie dieta łatwo strawna                             Obiad dieta pełna ogólna
08-05-2024 Obiad dieta pełna ogólna                                      Kolacja dieta cukrzycowa
07-05-2024 Śniadanie dieta pełna ogólna                               Obiad dieta łatwo strawna
06-05-2024 Obiad dieta łatwo strawa                                      Kolacja dieta pełna ogólna
02-05-2024 Śniadanie dieta cukrzycowa                                  Obiad dieta pełna ogólna

W żywności oferowanej do spożycia pacjentom naszego szpitala, gotowej (zakupionej), wytworzonej w naszym zakładzie mogą znaleźć się substancje lub produkty powodujące
alergie lub wywołujące reakcje nietolerancji (zaznaczone kursywą przy posiłkach):

1. zboża zawierające gluten. tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe a także produkty pochodne
2. jaja i produkty pochodne
3. ryby i produkty pochodne
4. orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
5. soja i produkty pochodne
6. mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
7. orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy Queensland a także produkty pochodne
8. seler i produkty pochodne
9. gorczyca i produkty pochodne
10. sezamu i produkty pochodne
11. łubin i produkty pochodne
12. mięczaki i produkty pochodne