Październik 2025

Październik 2025

Realizacja pilotażu w zakresie edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach „Dobry posiłek w szpitalach”.

Jadłospis od 1.10. do 20.10.2025

Jadłospis od 20.10 do 31.10.2025

31-10-2025 Śniadanie dieta łatwo strawna        Obiad dieta dziecięca
30-10-2025 Śniadanie dieta łatwo strawna        Obiad dieta pełna ogólna
29-10-2025 Śniadanie dieta łatwo strawna        Obiad dieta dziecięca
28-10-2025 Obiad dieta łatwo strawna                Kolacja dieta pełna ogólna
27-10-2025 Śniadanie dieta łatwo strawna          Obiad dieta cukrzycowa
24-10-2025 Obiad dieta dziecięca                            Kolacja dieta cukrzycowa
23-10-2025 Obiad dieta łatwo strawna                 Kolacja dieta pełna ogólna
22-10-2025 Śniadanie dieta łatwo strawna          Obiad dieta pełna ogólna
21-10-2025 Śniadanie dieta dziecięca                      Obiad dieta pełna ogólna
20-10-2025 Obiad dieta łatwo strawna                    Kolacja dieta pełna ogólna
17-10-2025 Śniadanie dieta łatwo strawna            Obiad dieta pełna ogólna
16-10-2025 Śniadanie dieta dziecięca                      Obiad dieta pełna ogólna
15-10-2025 Śniadanie dieta pełna ogólna                Kolacja dieta cukrzycowa
14-10-2025 Śniadanie dieta pełna ogólna                Kolacja dieta łatwo strawna
13-10-2025 Śniadanie dieta pełna ogólna                Kolacja dieta cukrzycowa
10-10-2025 Z uwagi na skażenie wody w dniu 9 października 2025 r. pacjentom zapewniono suchy prowiant.
9-10-2025 Śniadanie dieta pełna ogólna                Obiad dieta łatwo strawna
8-10-2025 Obiad dieta pełna ogólna                        Kolacja dieta łatwo strawna
7-10-2025 Śniadanie dieta pełna ogólna                Obiad dieta cukrzycowa
6-10-2025 Śniadanie dieta pełna ogólna                Obiad dieta łatwo strawna
3-10-2025 Śniadanie dieta cukrzycowa                  Obiad dieta pełna ogólna
2-10-2025 Śniadanie dieta łatwo strawna             Obiad dieta pełna ogólna
1-10-2025 Śniadanie dieta pełna ogólna                Obiad dieta łatwo strawna

W żywności oferowanej do spożycia pacjentom naszego szpitala, gotowej (zakupionej), wytworzonej w naszym zakładzie mogą znaleźć się substancje lub produkty powodujące
alergie lub wywołujące reakcje nietolerancji (zaznaczone kursywą przy posiłkach):

1. zboża zawierające gluten. tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe a także produkty pochodne
2. jaja i produkty pochodne
3. ryby i produkty pochodne
4. orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
5. soja i produkty pochodne
6. mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
7. orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy Queensland a także produkty pochodne
8. seler i produkty pochodne
9. gorczyca i produkty pochodne
10. sezamu i produkty pochodne
11. łubin i produkty pochodne
12. mięczaki i produkty pochodne