Luty 2025

Luty 2025

Realizacja pilotażu w zakresie edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach „Dobry posiłek w szpitalach”.

Jadłospis od 3.02- 28.02

28-02-2025 Obiad dieta pełna ogólna                                Kolacja dieta dziecięca
27-02-2025 Śniadanie dieta łatwo strawna                     Obiad dieta pełna ogólna
26-02-2025 Obiad dieta cukrzycowa                                  Kolacja dieta pełna ogólna
25-02-2025 Śniadanie dieta niskotłuszczowa                  Obiad dieta pełna ogólna
24-02-2025 Obiad dieta łatwo strawna                              Kolacja dieta pełna ogólna
21-02-2025 Śniadanie dieta łatwo strawna                      Obiad dieta cukrzycowa
20-02-2025 Obiad dieta łatwo strawna                              Kolacja dieta cukrzycowa
19-02-2025 Śniadanie dieta wysokobiałkowa                  Obiad dieta pełna ogólna
18-02-2025 Obiad dieta pełna ogólna                                  Kolacja dieta łatwo strawna
17-02-2025 Śniadanie dieta łatwo strawna                        Obiad dieta dziecięca
14-02-2025 Śniadanie dieta łatwo strawna                        Obiad dieta cukrzycowa
13-02-2025 Obiad dieta pełna ogólna                                    Kolacja dieta wysokobiałkowa
12-02-2025 Śniadanie dieta niskotłuszczowa                      Obiad dieta łatwo strawna
11-02-2025 Obiad dieta dziecięca                                            Kolacja dieta cukrzycowa
10-02-2025 Śniadanie dieta łatwo strawna                          Obiad dieta pełna ogólna
7-02-2025 Obiad dieta cukrzycowa                                        Kolacja dieta pełna 
6-02-2025 Obiad dieta dziecięca                                             Kolacja dieta cukrzycowa
5-02-2025 Śniadanie dieta dziecięca                                       Obiad dieta pełna ogólna 
4-02-2025 Obiad dieta łatwostrawna                                     Kolacja dieta pełna ogólna
3-02-2025 Śniadanie dieta pełna ogólna                               Obiad dieta cukrzycowa

W żywności oferowanej do spożycia pacjentom naszego szpitala, gotowej (zakupionej), wytworzonej w naszym zakładzie mogą znaleźć się substancje lub produkty powodujące
alergie lub wywołujące reakcje nietolerancji (zaznaczone kursywą przy posiłkach):

1. zboża zawierające gluten. tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe a także produkty pochodne
2. jaja i produkty pochodne
3. ryby i produkty pochodne
4. orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
5. soja i produkty pochodne
6. mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
7. orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy Queensland a także produkty pochodne
8. seler i produkty pochodne
9. gorczyca i produkty pochodne
10. sezamu i produkty pochodne
11. łubin i produkty pochodne
12. mięczaki i produkty pochodne