Realizacja pilotażu w zakresie edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach „Dobry posiłek w szpitalach”.
Jadłospis 02.01.2025 – 10.01.2025
17-01-2025 | |
16-01-2025 | Obiad dieta cukrzycowa Kolacja dieta bezglutenowa |
15-01-2025 | Śniadanie dieta łatwo strawna Obiad dieta pełna ogólna |
14-01-2025 | Obiad dieta łatwo strawna Kolacja dieta dziecięca |
13-01-2025 | Śniadanie dieta łatwo strawna Obiad dieta pełna ogólna |
10-01-2025 | Obiad dieta pełna ogólna Kolacja dieta wysokobiałkowa |
9-01-2025 | Śniadanie dieta dziecięca Obiad dieta pełna ogólna |
8-01-2025 | Obiad dieta pełna ogólna Kolacja dieta cukrzycowa |
7-01-2025 | Śniadanie dieta łatwo strawna Obiad dieta dziecięca |
3-01-2025 | Obiad dieta pełna ogólna Kolacja dieta cukrzycowa |
2-01-2025 | Śniadanie dieta dziecięca Obiad dieta cukrzycowa |
W żywności oferowanej do spożycia pacjentom naszego szpitala, gotowej (zakupionej), wytworzonej w naszym zakładzie mogą znaleźć się substancje lub produkty powodujące
alergie lub wywołujące reakcje nietolerancji (zaznaczone kursywą przy posiłkach):
1. zboża zawierające gluten. tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe a także produkty pochodne
2. jaja i produkty pochodne
3. ryby i produkty pochodne
4. orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
5. soja i produkty pochodne
6. mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
7. orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy Queensland a także produkty pochodne
8. seler i produkty pochodne
9. gorczyca i produkty pochodne
10. sezamu i produkty pochodne
11. łubin i produkty pochodne
12. mięczaki i produkty pochodne