Realizacja pilotażu w zakresie edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach „Dobry posiłek w szpitalach”.
145-07-2025 | Śniadanie dieta dziecięca Obiad dieta pełna ogólna |
14-07-2025 | Obiad dieta pełna ogólna Kolacja dieta cukrzycowa |
11-07-2025 | Śniadanie dieta pełna ogólna Obiad dieta łatwostrawna |
10-07-2025 | Obiad dieta pełna ogólna Kolacja dieta cukrzycowa |
9-07-2025 | Obiad dieta cukrzycowa Kolacja dieta pełna |
8-07-2025 | Śniadanie dieta cukrzycowa Obiad dieta łatwostrawna |
7-07-2025 | Obiad dieta pełna ogólna Kolacja dieta łatwostrawna |
4-07-2025 | Śniadanie dieta łatwostrawna Obiad dieta dziecięca |
3-07-2025 | Obiad dieta pełna ogólna Kolacja dieta dziecięca |
3-07-2025 | Obiad dieta pełna ogólna Kolacja dieta dziecięca |
2-07-2025 | Śniadanie dieta pełna ogólna Obiad dieta cukrzycowa |
1-07-2025 | Obiad dieta dziecięca Kolacja dieta cukrzycowa |
W żywności oferowanej do spożycia pacjentom naszego szpitala, gotowej (zakupionej), wytworzonej w naszym zakładzie mogą znaleźć się substancje lub produkty powodujące
alergie lub wywołujące reakcje nietolerancji (zaznaczone kursywą przy posiłkach):
1. zboża zawierające gluten. tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe a także produkty pochodne
2. jaja i produkty pochodne
3. ryby i produkty pochodne
4. orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
5. soja i produkty pochodne
6. mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
7. orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy Queensland a także produkty pochodne
8. seler i produkty pochodne
9. gorczyca i produkty pochodne
10. sezamu i produkty pochodne
11. łubin i produkty pochodne
12. mięczaki i produkty pochodne