Lipiec 2024

Lipiec 2024

Realizacja pilotażu w zakresie edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach „Dobry posiłek w szpitalach”.

Jadłospis 1.07.2024 – 10.07.2024

Jadłospis 10.07.2024 – 18.07.2024

Jadłospis 18.07.2024 – 31.07.2024

31-07-2024 Śniadanie dieta łatwo strawna        Obiad dieta pełna ogólna
30-07-2024 Obiad dieta wysokobiałkowa             Kolacja dieta pełna ogólna
29-07-2024 Śniadanie dieta łatwo strawna        Obiad dieta pełna ogólna
26-07-2024 Obiad dieta cukrzycowa                      Kolacja dieta łatwo strawna
25-07-2024 Śniadanie dieta dziecięca                  Obiad dieta niskotłuszczowa
24-07-2024 Obiad dieta cukrzycowa                     Kolacja dieta pełna ogólna
23-07-2024 Śniadanie dieta pełna ogólna           Obiad dieta łatwo strawna
22-07-2024 Obiad dieta łatwo strawna                Kolacja dieta cukrzycowa
18-07-2024 Obiad dieta pełna ogólna                    Kolacja dieta łatwo strawna
17-07-2024 Śniadanie dieta łatwo strawna          Obiad dieta pełna ogólna
16-07-2024 Obiad dieta łatwo strawna                  Kolacja dieta wysokobiałkowa
15-07-2024 Śniadanie dieta cukrzycowa                Obiad dieta pełna ogólna
12-07-2024 Śniadanie dieta dziecięca                       Kolacja dieta cukrzycowa
11-07-2024 Śniadanie dieta pełna ogólna               Obiad dieta łatwo strawna
10-07-2024 Obiad dieta pełna ogólna                        Kolacja dieta cukrzycowa
09-07-2024 Śniadanie dieta łatwo strawna              Obiad dieta pełna ogólna
08-07-2024 Obiad dieta łatwo strawna                      Kolacja dieta wysokobiałkowa
05-07-2024 Śniadanie dieta pełna ogólna                  Obiad dieta łatwo strawna
04-07-2024 Obiad dieta cukrzycowa                            Kolacja dieta łatwo strawna
03-07-2024 Śniadanie dieta cukrzycowa                     Obiad dieta pełna ogólna
02-07-2024 Obiad dieta niskotłuszczowa                    Obiad dieta łatwo strawna
01-07-2024 Śniadanie dieta pełna ogólna                   Obiad dieta łatwo strawna

W żywności oferowanej do spożycia pacjentom naszego szpitala, gotowej (zakupionej), wytworzonej w naszym zakładzie mogą znaleźć się substancje lub produkty powodujące
alergie lub wywołujące reakcje nietolerancji (zaznaczone kursywą przy posiłkach):

1. zboża zawierające gluten. tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe a także produkty pochodne
2. jaja i produkty pochodne
3. ryby i produkty pochodne
4. orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
5. soja i produkty pochodne
6. mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
7. orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy Queensland a także produkty pochodne
8. seler i produkty pochodne
9. gorczyca i produkty pochodne
10. sezamu i produkty pochodne
11. łubin i produkty pochodne
12. mięczaki i produkty pochodne