Listopad 2024

Listopad 2024

Realizacja pilotażu w zakresie edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach „Dobry posiłek w szpitalach”.

Jadłospis 21.11.2024 – 30.11.2024

Jadłospis 10.11.2024 – 20.11.2024

Jadłospis 4.11.2024 – 10.11.2024

29-11-2024 Śniadanie dieta łatwo strawna    Obiad dieta wysokobiałkowa
28-11-2024 Obiad dieta pełna ogólna                Kolacja dieta cukrzycowa
27-11-2024 Śniadanie dieta niskotłuszczowa     Obiad dieta wysokobiałkowa
26-11-2024 Śniadanie dieta pełna ogólna        Kolacja dieta cukrzycowa
25-11-2024 Śniadanie dieta pełna ogólna        Obiad dieta dziecięca
22-11-2024 Śniadanie dieta pełna ogólna        Obiad dieta wysokobiałkowa
21-11-2024 Obiad dieta łatwo strawna              Kolacja dieta cukrzycowa
20-11-2024 Śniadanie dieta wysokobiałkowa  Obiad dieta pełna ogólna
19-11-2024 Obiad dieta dziecięca                          Kolacja dieta pełna ogólna
18-11-2024 Śniadanie dieta łatwo strawna        Obiad dieta cukrzycowa
15-11-2024 Śniadanie dieta pełna ogólna            Obiad dieta łatwo strawna
14-11-2024 Obiad dieta pełna ogólna                    Kolacja dieta cukrzycowa
13-11-2024 Śniadanie dieta dziecięca                    Obiad dieta niskotłuszczowa
12-11-2024 Obiad dieta wysokobiałkowa            Kolacja dieta łatwo strawna
8-11-2024 Obiad dieta pełna ogólna                    Kolacja dieta dziecięca
7-11-2024 Śniadanie dieta pełna ogólna              Obiad dieta łatwo strawna
6-11-2024 Obiad dieta wysokobiałkowa              Kolacja dieta cukrzycowa
5-11-2024 Śniadanie dieta łatwo strawna          Obiad dieta pełna ogólna
4-11-2024 Obiad dieta dziecięca                             Kolacja dieta pełna ogólna

W żywności oferowanej do spożycia pacjentom naszego szpitala, gotowej (zakupionej), wytworzonej w naszym zakładzie mogą znaleźć się substancje lub produkty powodujące
alergie lub wywołujące reakcje nietolerancji (zaznaczone kursywą przy posiłkach):

1. zboża zawierające gluten. tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe a także produkty pochodne
2. jaja i produkty pochodne
3. ryby i produkty pochodne
4. orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
5. soja i produkty pochodne
6. mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
7. orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy Queensland a także produkty pochodne
8. seler i produkty pochodne
9. gorczyca i produkty pochodne
10. sezamu i produkty pochodne
11. łubin i produkty pochodne
12. mięczaki i produkty pochodne