Grudzień 2024

Grudzień 2024

Realizacja pilotażu w zakresie edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach „Dobry posiłek w szpitalach”.

Jadłospis 02.12.2024 – 10.12.202

31-12-2024 Obiad dieta wysokobiałkowa                      Kolacja dieta pełna ogólna
30-12-2024 Śniadanie dieta łatwo strawna                  Obiad dieta dziecięca
27-12-2024 Śniadanie dieta pełna ogólna                      Obiad dieta cukrzycowa
24-12-2024 Obiad dieta łatwo strawna                          Kolacja dieta pełna ogólna
23-12-2024 Obiad dieta pełna ogólna                              Kolacja dieta wysokobiałkowa                
20-12-2024 Obiad dieta cukrzycowa                                  Kolacja dieta pełna ogólna
19-12-2024 Śniadanie dieta pełna ogólna                        Kolacja dieta cukrzycowa
18-12-2024 Śniadanie dieta pełna ogólna                        Obiad dieta wysokobiałkowa
17-12-2024 Śniadanie dieta łatwo strawna                    Obiad dieta pełna ogólna
16-12-2024 Obiad dieta cukrzycowa                                  Kolacja dieta pełna ogólna
13-12-2024 Śniadanie dieta łatwo strawna                      Obiad dieta pełna ogólna
12-12-2024 Obiad dieta łatwo strawna                              Kolacja dieta cukrzycowa
11-12-2024 Śniadanie dieta niskotłuszczowa                    Obiad dieta pełna ogólna
10-12-2024 Obiad dieta cukrzycowa                                    Kolacja dieta dziecięca
09-12-2024 Śniadanie dieta łatwo strawna                        Obiad dieta pełna ogólna
06-12-2024 Śniadanie dieta pełna ogólna                            Obiad dieta dziecięca
05-12-2024 Śniadanie dieta wysokobiałkowa                    Obiad dieta cukrzycowa
04-12-2024 Obiad dieta pełna ogólna                                    Kolacja dieta cukrzycowa
03-12-2024 Obiad dieta pełna ogólna                                    Kolacja dieta dziecięca
02-12-2024 Śniadanie dieta łatwo strawna                         Obiad dieta cukrzycowa

W żywności oferowanej do spożycia pacjentom naszego szpitala, gotowej (zakupionej), wytworzonej w naszym zakładzie mogą znaleźć się substancje lub produkty powodujące
alergie lub wywołujące reakcje nietolerancji (zaznaczone kursywą przy posiłkach):

1. zboża zawierające gluten. tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe a także produkty pochodne
2. jaja i produkty pochodne
3. ryby i produkty pochodne
4. orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
5. soja i produkty pochodne
6. mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
7. orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy Queensland a także produkty pochodne
8. seler i produkty pochodne
9. gorczyca i produkty pochodne
10. sezamu i produkty pochodne
11. łubin i produkty pochodne
12. mięczaki i produkty pochodne