Wrzesień 2024

Wrzesień 2024

Realizacja pilotażu w zakresie edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach “Dobry posiłek w szpitalach”.

Jadłospis 23.09.2024 – 30.09.2024

Jadłospis 11.09.2024 – 20.09.2024

Jadłospis 1.09.2024 – 10.09.2024

30-09-2024 Śniadanie dieta cukrzycowa                Obiad dieta wysokobiałkowa
27-09-2024 Śniadanie dieta pełna ogólna            Obiad dieta niskotłuszczowa
26-09-2024 Obiad dieta pełna ogólna                     Kolacja dieta bezglutenowa
25-09-2024 Śniadanie dieta dziecięca                    Obiad dieta wysokobiałkowa
24-09-2024 Śniadanie dieta cukrzycowa                Obiad dieta pełna ogólna
23-09-2024 Obiad dieta dziecięca                              Kolacja dieta łatwo strawna
20-09-2024 Obiad dieta cukrzycowa                         Kolacja dieta pełna ogólna
19-09-2024 Śniadanie dieta łatwo strawna            Obiad dieta dziecięca
18-09-2024 Śniadanie dieta cukrzycowa                  Obiad dieta pełna ogólna
17-09-2024 Obiad dieta pełna ogólna                        Kolacja dieta wegetariańska
16-09-2024 Śniadanie dieta łatwo strawna              Obiad dieta cukrzycowa
13-09-2024 Śniadanie dieta łatwo strawna              Obiad dieta niskotłuszczowa
12-09-2024 Obiad dieta pełna ogólna                          Kolacja dieta dziecięca
11-09-2024 Śniadanie dieta łatwo strawna                Obiad dieta cukrzycowa
10-09-2024 Śniadanie na dietę wegetariańską           Obiad dieta pełna ogólna
9-09-2024 Obiad dieta łatwo strawna                        Kolacja dieta pełna ogólna
6-09-2024 Obiad dieta łatwo strawna                        Kolacja dieta cukrzycowa
5-09-2024 Śniadanie dieta łatwo strawna                Obiad dieta pełna ogólna
4-09-2024 Śniadanie dieta wysokobiałkowa            Obiad dieta cukrzycowa
3-09-2024 Śniadanie dieta łatwo strawna                Obiad dieta wegetariańska
2-09-2024 Obiad dieta pełna ogólna                          Kolacja dieta łatwo strawna

W żywności oferowanej do spożycia pacjentom naszego szpitala, gotowej (zakupionej), wytworzonej w naszym zakładzie mogą znaleźć się substancje lub produkty powodujące
alergie lub wywołujące reakcje nietolerancji (zaznaczone kursywą przy posiłkach):

1. zboża zawierające gluten. tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe a także produkty pochodne
2. jaja i produkty pochodne
3. ryby i produkty pochodne
4. orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
5. soja i produkty pochodne
6. mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
7. orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy Queensland a także produkty pochodne
8. seler i produkty pochodne
9. gorczyca i produkty pochodne
10. sezamu i produkty pochodne
11. łubin i produkty pochodne
12. mięczaki i produkty pochodne