Październik 2024

Październik 2024

Realizacja pilotażu w zakresie edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach „Dobry posiłek w szpitalach”.

Jadłospis 20.10.2024 – 31.10.2024

Jadłospis 11.10.2024 –  20.10.2024

Jadłospis 1.10.2024 – 10.10.2024

31-10-2024 Obiad dieta pełna ogólna                  Kolacja dieta cukrzycowa
30-10-2024 Śniadanie dieta pełna ogólna          Obiad dieta wysokobiałkowa
29-10-2024 Obiad dieta cukrzycowa                    Kolacja dieta pełna ogólna
28-10-2024 Śniadanie dieta łatwo strawna      Obiad dieta pełna ogólna
25-10-2024 Śniadanie dieta łatwo strawna        Obiad dieta pełna ogólna
24-10-2024 Obiad dieta dziecięca                          Kolacja dieta cukrzycowa
23-10-2024 Śniadanie dieta łatwo strawna        Obiad dieta pełna ogólna
22-10-2024 Obiad dieta niskotłuszczowa            Kolacja dieta cukrzycowa
21-10-2024 Śniadanie dieta łatwo strawna        Obiad dieta pełna ogólna
18-10-2024 Śniadanie dieta wysokobiałkowa    Obiad dieta pełna ogólna
17-10-2024 Obiad dieta cukrzycowa                      Kolacja dieta łatwo strawna
16-10-2024 Obiad dieta pełna ogólna                    Kolacja dieta bezglutenowa
15-10-2024 Śniadanie dieta łatwo strawna          Obiad dieta cukrzycowa
14-10-2024 Śniadanie dieta wysokobiałkowa       Obiad dieta pełna ogólna
11-10-2024 Śniadanie dieta łatwo strawna          Obiad dieta pełna ogólna
10-10-2024 Obiad dieta łatwo strawna                  Kolacja dieta wysokobiałkowa
9-10-2024 Śniadanie dieta cukrzycowa                Obiad dieta pełna ogólna
8-10-2024 Obiad dieta dziecięca                            Kolacja dieta łatwo strawna
7-10-2024 Śniadanie dieta pełna ogólna              Obiad dieta cukrzycowa
4-10-2024 Obiad dieta pełna                                    Kolacja dieta dziecięca
3-10-2024 Śniadanie dieta łatwo strawna            Obiad dieta cukrzycowa
2-10-2024 Obiad dieta pełna ogólna                       Kolacja dieta wysokobiałkowa
1-10-2024 Śniadanie dieta dziecięca                       Obiad dieta łatwo strawna

W żywności oferowanej do spożycia pacjentom naszego szpitala, gotowej (zakupionej), wytworzonej w naszym zakładzie mogą znaleźć się substancje lub produkty powodujące
alergie lub wywołujące reakcje nietolerancji (zaznaczone kursywą przy posiłkach):

1. zboża zawierające gluten. tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe a także produkty pochodne
2. jaja i produkty pochodne
3. ryby i produkty pochodne
4. orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
5. soja i produkty pochodne
6. mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
7. orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy Queensland a także produkty pochodne
8. seler i produkty pochodne
9. gorczyca i produkty pochodne
10. sezamu i produkty pochodne
11. łubin i produkty pochodne
12. mięczaki i produkty pochodne